Çorum’da 15 yaşındaki R.K., isimli kız ile cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla yargılanan 21 yaşındaki A.B.,. 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.B, ve tarafların avukatları katıldı. Tutuklu yargılanan ve dün karar duruşmasına çıkan A.B., R.K’nin 15 yaşında olduğunu bilmediğini ve onu sevdiğini söyledi. Tutuklu sanık ifadesinde “Zorla aramızda bir şey yaşanmadı” diyerek suçlamayı kabul etmeyip tahliyesini talep etti.
R.K., ise ifadesinde “A.B. ile arkadaşlığımız 2 yıl öncesine dayanıyor. Beni şehir dışında bir alana götürdü. Ayrılma korkusu yaşadığı için zorla benimle birlikte oldu. Zaten ondan sonrada benim psikolojim bozuldu. Şikayetçi oldum” dedi.
Nüfus kaydı, kemik yaşı, okula başlama tarihlerini okuyarak R.K 'nin 15 yaşında olduğunu kabul eden mahkeme, A.B.'ye 'Basit tehdit, çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan, suçun işleniş şekline göre birden fazla olması nedeniyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
Anne bayıldı
Bu sırada oğlunun duruşmasını izlemeye gelen sanığın annesi A.B., mahkeme heyetinin kararını duyunca gözyaşlarına boğuldu. Duruşma salonunda yere yığılıp kalan kadına 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu.
Anne A.B., “O benim oğlum evimin direğiydi. Onun hayatını bitirdiler” diyerek uzun süre ağladı. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ambulansa taşınan kadın Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Tüm bunlar yaşanırken, Jandarma 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan A.B’yi Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürdü.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim