Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca yapılan 2016-Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavı (Ön Lisans Düzeyi) dün 81 il merkezi ve Lefkoşa ile birlikte ilimizde yaklaşık 8 bin 400 adayın katılımı ile Hitit Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan ve Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi içinde yer alan Çorum Sınav Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirildi.
Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılmakta olan Ortaöğretim ve Ön Lisans düzeyinde bir sınav olan 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavı ilimizde de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.
ÖSYM Çorum Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada KPSS’nin “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” gereği kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadroların A Grubu Kadrolar ve B Grubu kadrolar olmak üzere ikiye ayrıldığı hatırlatıldı.
Yapılan sınavın iki yıl geçerli olduğu belirtilen açıklamada adayların sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceği kaydedildi.
(Haber Merkezi)
 
 
Editör: TE Bilisim