Program kapsamında Merkez'e bağlı Abdalata Köyü'ne giden Selim Aydın, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.
Burada yaptığı konuşmada Selim Aydın, TBMM’nin açılışının 96’ıncı yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve mutlulukla kutladıklarını ifade ederek, "Ulu Önder Atatürk’ün, milletin egemenliğinin ilan edildiği gün olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi ve bu bayramın dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması çok anlamlıdır." dedi.
Çocukların; ülkemizin aydınlık geleceği ve Ulu Önder Atatürk'ün bıraktığı çok kıymetli mirasların bekçileri olduğunu vurgulayan Selim Aydın, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:
"Atamız, çocuklarımıza çok güveniyor, onları baş tacı yapıyordu. Ancak son günlerde Atamıza yönelik yapılan saygısızca, edepsizce davranışlar hepimizi üzmektedir. Bu ülkede çocuklarımıza Atatürk’ün, Atatürk ilke ve inkılaplarının öğretilmesinden rahatsız olan bir zihniyet söz konusudur. Aynı zihniyet ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ifadesinden de rahatsız, Anayasa’da yer alan milli kimlik tanımından da rahatsızdır. Üstelik bu zihniyete sahip bazı kişilerin eğitimci olması daha da acıdır. Bu güruh, milletimizin küllerinden yeniden doğmasını sağladığı, ülkemizi sömürgeci, işgalci güçlerden temizlediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurduğu için mi Atatürk’ten rahatsızdır? Bu ülkeyi çağdaş uygarlıklar düzeyine taşımak için çaba gösterdiği için mi Atatürk’ten rahatsızdır? Türk Eğitim-Sen olarak, Ulu Önder Atatürk’ün manevi şahsını küçük düşürenleri asla affetmeyeceğiz ve konunun takipçisi olacağız. Atamızın bizlere emaneti olan ve Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak kabul ettiğimiz çocuklarımıza, üzerinde bağımsız ve güven içinde yaşayabileceği bir vatan bırakmak, onları her türlü istismardan koruyabilmek, çocukluklarını yaşayabilecekleri, her birinin eşit şartlarda eğitim alabileceği bir ortam sunmak bizlerin asli görevidir.
Bu vesileyle; TBMM’nin açılışının 96’ıncı yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; 23 Nisan 1920’de millet iradesinin tecellisiyle Anadolu’daki son devletimizin temellerini atan büyük lider Atatürk ve O’nun yol arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz." (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim