Fotoğrafçılar arastasında faaliyet gösteren Foto Zaman’ın sahibi Kaan Kırmızıoğlu, korsan fotoğrafçıların sektöre büyük darbe vurduğunu söyledi. “Eline fotoğraf makinesi alan ‘ben fotoğrafçıyım’ diyor. Fotoğrafçılık yapmak için belge sahibi olmayanlar, yılların ustasının önüne geçmeye çalışıyor.” diyen Kaan Kırmızıoğlu, “Makineyi otomatiğe alarak, havanın durumunu, ışığın gelişini ve rüzgarın yönünü bilmeden bu işe burnunu sokanlar var.” dedi.

Korsan fotoğrafçıların sektöre büyük darbe vurduğuna dikkat çeken Kırmızıoğlu, korsan fotoğrafçıların hatalarını gerçek fotoğrafçıların ödediğini vurgulayarak, “Flaş bellek, telefonlar ve bilgisayara kayıtlardan dolayı fotoğrafçılık sektörü baskıdan depolamaya geçti. Fotoğrafın değeri kalmadığı gibi ustalarında değeri kalmadı. Eline fotoğraf makinesi alan ‘ben fotoğrafçıyım’ diyor. Fotoğrafçılık yapmak için belge sahibi olmayanlar, yılların ustasının önüne geçmeye çalışıyor. Vergi ödemeyenler, elinde belge, arşiv olmadan makineden anlamayan kişiler bu işi yapmaya çalışıyor.

Makineyi otomatiğe alarak, havanın durumunu, ışığın gelişini ve rüzgarın yönünü bilmeden bu işe burnunu sokanlar var. Herkes anladığı tek işi yapsın. Logosunun altına her şeyi yazmak, o işten anladığı anlamına gelmez. Kimse bir Facebook sayfasına aldanmasın. İşi bilmeyenler Facebook sayfası açarak işimize gölge düşürüyor. Kimse insanları kandırmasın.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşların kurumsal fotoğraf çekiminde ve basımında ilçede ki fotoğrafçı esnafından teklif almalıdır.” ifadelerini kullandı

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim