Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Cho Yunsoo’nun girişimleri ve Çorum Valisi Ahmet Kara’nın organizasyonu çerçevesinde düzenlenen “Kore-Çorum Dostluk ve Kültür Buluşması” önümüzdeki hafta gerçekleşecek.
Programa göre, konuklar 7 Ekim 2015 Çarşamba günü öğle saatlerinde Çorum’a gelerek Anitta Otel’e yerleşecekler. Öğle yemeğinde konuklara geleneksel Çorum yemekleri sunulacak. Saat 16.00’da Çorum Müzesi’nde düzenlenecek ahşap oymacılığı, el baskısı yazmacılık, taş işlemeciliği, bakır işlemeciliği sergileri açılacak ve gezilecek. Bunu, Kore çömlek sergisi, Kore turistik fotoğraf sergisi, resim ve borça sergisinin gezilmesi izleyecek.
Açılış konuşmalarından sonra Kore ve Çorum tanıtım filmleri gösterilecek. Prof.Dr. Tayfun Yıldırım, “Çorum ve Hititler” konulu konuşmasını yapacak. Hitit yemeklerinin sunumunun ardından Çorum Arkeoloji Müzesi gezilecek.
Akşam yemeği İnci Restaurant’da verilecek.
8 Ekim Perşembe günü ise Alacahöyük ve Hattuşa gezisi programlandı. Saat 09.15’te Alacahöyük’e hareket edilecek. Müze ve örenyeri gezisinden sonra Boğazkale’ye geçilecek. Öğle yemeği, Hattuşa örenyeri ve Yazılıkaya Açıkhava mabedinin gezilmesinin ardından Ankara’ya dönülecek.
Editör: TE Bilisim