Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle 22 Temmuz’da başlayacak olan Hitit Fuar ve Festivali içerisinde yer alan konserlerin iptal edildiğini duyurdu.
Suruç’ta meydana gelen menfur saldırının Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Külcü, saldırıyı yapanları da lanetledi. Külcü, “Çarşamba günü başlayacak olan festivalimizde ünlü sanatçıların konserleri de yer alıyordu. Ünlü sanatçıların vereceği bu konserleri ileriki tarihlere erteledik. Eğlence ve konserler bu seneki festivalde yer almayacak” dedi.
Başkan Muzaffer Külcü, Suruç’taki hain saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Öte yandan Hitit Fuar ve yarın başlayacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı ekipler yöresel oyunlarını Çorumlular için sahneleyecek. 35. Hitit Fuar ve Festivali’ne Porto Riko, Fransa, Cezayir ve Bosna Hersek’ten yabancı ekipler, Şanlıurfa, Ankara, Bursa, İzmir gibi illerden de yerli halk oyunu ekipleri katılacak. Festival kapsamında Sanayi ve Ticaret Fuarı, fotoğraf sergisi, noltalji film günleri gibi etkinliklerin ise yapılması bekleniyor. Festivalin yenilenecek programının bugün açıklanacağı öğrenildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim