Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Murat Yemenci, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Konaklı Muhtarı İdris Patlak, yüklenici firma yetkilileri ve köy halkı katıldı.

Köylülerin yoğun ilgisinin olduğu toplantıda İl Müdürü Orhan Sarı, arazi toplulaştırılmasının önemini vurguladı.

Arazi toplulaştırılmasının tarımın kalkınması ve gelişmesi için mutlaka olması gerektiğini çiftçilere anlatan Sarı, Konaklı Köyü’nde 2400 parsel olan arazi parselleri sayısının 1000’in altına düşürülmesini hedef olarak gösterirken, İl Müdürlüğü olarak, üzerine düşen her türlü görevi yapacağının ve gayreti göstereceğinin sözünü verdi.

Bu doğrultuda İl Müdürü Orhan Sarı, dağınık ve ekonomik işletmeye uygun olmayan küçük parselleri ve hisseleri bir araya getirip birleştirerek, amacına uygun olarak tarlaları yeniden şekillendirerek, alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirtti. Mevcut durumda bu küçük ve yolu olmayan parsellerin birleştirilip her birine yol götürülmesi ile ulaşım maliyetinin azalacağını ve zamandan tasarruf edileceğini, tarla içi hizmetlerin uygulanabilirliği arttığından üretimin artacağını ifade etti.

Sarı, böylece çiftçiler daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı ile üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artıracağını ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarının yükseleceğini belirtti.

Tarım İl Müdürü Sarı, toplulaştırma çalışmaları hedeflerinin, çiftçilerle iş birliği içerisinde beraber yürütülerek daha hızlı ve etkin bir şekilde mesafe alınacağını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim