Çorum, belirli duraksamalar geçirmiş ve Anadolu’nun önemli sanayi kentlerinden bir hayli geride kalmış olsa da, yine bu bölgenin “sanayileşmesini sürdüren” en önemli kenti. Yalnızca Ahlatcı Holding’in takı-mücevherat ihracatı 1 milyar doları aşmış durumda. Ağırlıklı olarak makina imalat sektörünün dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği ihracatla, Çorum’un yıllık ihracat rakamı 1.5 milyar dolara doğru koşuyor.

Öteden beri bölgenin ticari merkezi olan Samsun ise, medikal sektöründe büyük atılımlar gerçekleştirdi ve Türkiye’nin tıbbi cihazlar üretiminde en önemli üslerinden biri haline geldi. Sektöre nitelikli eleman yetiştirmek üzere de, Tekkeköy ilçesinde Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen öğretim yılında, başka bir okulun binasında 60 öğrenci ile eğitim-öğretime başladı.

Samsun’da medikal sektörünün önemli isimlerinden, Çorum iş dünyasının yakından tanıdığı, “Çorum dostu” sanayici-iş insanı Turan Özfurat, bugün 220 öğrencisi bulunan okulun yeni binasının tamamlandığını belirterek, öğretim yılının ikinci yarısında, 16 derslik ve laboratuvarodan oluşan Kutlukent Tıbbi Cihazlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileriyle buluşacağını bildirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim