2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan ilk davada K.Ö, hakim karşısına çıktı. Yaşadıklarını anlatan kadın “ Eşim K.Ö., benimle en az 50 belki de 60 kez isteğim dışında zorla birlikte oldu. Kendisinden şikayetçiyim. Şuan tedavi görüyorum. " dedi.
Olay bir süre önce meydana geldi. K.Ö., eşinin kendisiyle zorla fiili livada yoluyla defalarca ilişkiye girdiğini öne sürerek eşinden şikayetçi oldu. Başka bir suçtan dolayı cezaevinde yatan K.Ö., hakkında Yapılan şikayet üzerine Nitelikli cinsel saldırı suçundan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan davaya A.Ö, K.Ö., ve avukatları katıldı. A.Ö., “Eşim benimle pek çok kez zorla birlikte oldu. Kendisinden şikayetçiyim. Şuan tedavi görüyorum. Zaten boşanmak için de davamız sürüyor. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de bu yüzden tedavi görüyorum” dedi.
Başka bir ilde cezaevinde tutuklu bulunan K.Ö.,video konferans yöntemiyle duruşmaya katılarak boşanma aşamasında olan eşinin yalan söylediğini öne sürdü. Tutuklu sanık “Karım A.Ö., bana iftira atıyor. Şantaj yapıyor. Amacı benden para sızdırmak. Zaten boşanma aşamasındayız. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben eşimle zorla böyle bir cinsel birliktelik yaşamadım.” dedi.
Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim