Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOBİ'lerin 50 bin liralık kredi için geç kalmamaları uyarısında bulunurken, başvuru süresinin uzatılması gerektiğini bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceği açıklanmıştı. Söz konusu krediden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ’lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemesi gerektiği belirten TESK Başkanı Palandöken, kredi almak isteyen KOBİ’lere ilişkin koşulların açıklandığını da hatırlattı.

50 Bin lira üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için başvuruların başladığını söyleyen Palandöken, başvuruların bugün sona ereceğini de ifade etti. Faizsiz kredi için sürenin uzatılması ve kredi verilecek kişi sayısının artırılmasını isteyen Palandöken, krediden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması gerektiğini, kayıtlı KOBİ’lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemenin zaman aldığını, oda ve birliklerde evrak temini için uzun kuyruklar oluştuğunu belirtti.

Başvuruların 23 Aralık günü 23.59’a kadar uzatılmasının yığılmaları da önleyeceğini anlatan Palandöken, “İç ve dış destekli bazı olumsuzluk ekonomik gelişmeler sebebiyle esnafın krediye olan ihtiyacı beklenin üzerinde. Esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi ve bu avantajlı krediden faydalanabilmeli adına hem sürenin uzatılması hem de kredi verilecek olan esnaf sayısının artırılması ekonomiye hareketlilik ve canlılık kazandıracaktır. Diğer önemli bir konu ise başvuruların KOSGEB’in http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr sitesinin yoğun başvuru üzerine çökmesi ile vatandaşlarımız başvurularını yapamadılar. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına sürenin uzatılması en doğru karar olacaktır” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim