Konu hakkında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlar Kurulu'nun , "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin tanımında değişiklik yapılmasına dair yönetmelik" kararı, 24.06.2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Buna göre; KOBİ, "250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimler" olarak tanımlanmıştır” denildi.

Bu kapsamda yapılan değişiklikle ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Mikro İşletme:10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon lirayı almayan işletmeler.

Küçük İşletme: 50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon lirayı almayan işletmeler.

Orta Büyüklükteki İşletme: 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon lirayı almayan işletmeler'dir.

Ayrıca, KOSGEB internet sitesinde; 24.06.2018 tarihinden itibaren 125 Milyon TL'nin altında net satış hasılatına veya mali bilançoya sahip olanların ve KOSGEB’in desteklediği sektörler arasında yer alan tüm işletmelerin, KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekleri belirtilmiştir”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim