Birinci kısmını oluşturan Çankırı ayağı yapıldıktan sonra bırakılan ve yaklaşık 30 yıldır gündemde olan Tımarlı Sulaması 2. Kısmı 18 Mart 2015 Çarşamba günü ihale ediliyor.
Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Dr.Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım konuya ilişkin ortak bir açıklama yaparak, “Çorum ilimizin Koçhisar’dan sonra ikinci büyük sulama projesi olan Kızılırmak Tımarlı Sulaması 2. Kısmının 18 Mart’ta ihale edilmesi için DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, Kamu İhale Kurumuna müracaatını yaptı. Birinci etabı yapıldıktan sonra yıllarca göz ardı edilen, AK Parti iktidarı ile gündeme alınarak çalışmaları başlatılan, İskilip, Bayat ve Uğurludağ ilçelerimizin yüzlerce köyünde 77 bin dekar arazisini sulu tarımla buluşturacak olan bu projeyle, arazilerin başına kadar kanallarla su ulaştırılacak, bölgede tarımsal kalkınmaya büyük katkı sağlanacak” ifadesini kullandılar.
Milletvekillerinin açıklamasında, gerçekleştirilen sulama projeleri ile ilgili de şu bilgiler verildi:
“Bilindiği üzere Obruk-Dutludere (64.000 dekar) 17.08.2011 tarihinde, Alaca Koçhisar (118.350 dekar) 03.03.2014 tarihinde ve Mecitözü Göletleri (Köprübaşı, Figani, Kozören ve Geykoca toplamı 40.000 dekar) 22.04.2014 tarihinde ihale edilmiş, yapımlarına başlanmıştır. Son olarak 2014 Yılı Ek yatırım programında olan Tımarlı 2 Sulama Projemiz de ilave revizyon ve hesaplamaların olması nedeniyle 3 ay gecikmeli olarak ihaleye çıkarılmıştır. edilmiştir. Böylece Kargı’dan Bayat’a Kızılırmak havzasının tamamı cazibeli ve pompajlı olarak modern sulama teknikleri ile sulanacaktır.
Ayrıca Alaca ve Mecitözü ilçelerimizin sulama sorunları çözülmektedir. Ortaköy İlçemizde 3 adet gölet yapımı planlanmaktadır. Oğuzlar ilçemizdeki Karaviran Göleti ile İskilip Kargın Göleti 2015 yılında ihale edilecektir.
Böylece Çorum’un bütün ilçelerinde sulama projeleri hayata geçirilmiş ve sulanabilir arazi miktarı katlanmış olacaktır.”
Milletvekilleri, bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça’ya, DSİ Bölge Müdürü Murat Acu’ya ve DSİ Şube Müdürü İlker Aydın’a teşekkürlerini ifade ettiler.
Editör: TE Bilisim