Milletvekili Kaya, DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, İnşaat Proje Şube Müdürü Gökhan Tolga Diri, DSİ Çorum Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Kontrol Mühendisi Cuma Özler, yüklenici firma İnelsan İnşaat AŞ yöneticisi Önder Çiftçi, Belediye Başkan Adayı Recep Çıplak ve ilçe teşkilatıyla birlikte projeyi yerinde inceledi.

Bir yıldır yapımı durmuş olan ıslah projesinin Bakanlıkla, Genel Müdürler ve müteahhitler ile bir araya gelerek yapmış oldukları görüşmeler neticesinde tekrar başladığını kaydeden Kaya, “Islah projemizi bu yıl bitirip, şehrimizi güzelleştireceğiz” dedi.

Milletvekili Kaya, incelemelerde DSİ yetkililerinden çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler almasının ardından yaptığı açıklamada "Irmak ıslah projesi Çorum ve Osmancık için, bizim için çok önemli. Bizim işimiz gücümüz millete hizmet. Sevdamız aşkımız Cumhurbaşkanımızın talimat verdiği gibi bu millete hizmetkâr olmak. Bunun içinde DSİ Bölge Müdürümüz burada işin başında. Bugün çalışmaları yerinde görmeye, hem de beraber istişare etmeye geldi. Bu proje, büyük bir proje. Yaklaşık 45 milyona ihale edilmiş bir projedir. Büyük bir ölçüde tamamlandı, inşallah bizde kısa sürede bitirmesini tamamlayacağız. Bu bittikten sonra rekreasyon alanlarıyla, parklarıyla, yürüyüş alanlarıyla şehir merkezinden sağlı sollu Asya Tesislerine kadar kamulaştırmaların ardından düzenlemeleri tamamlanarak D-100 Karayolundan ilçe merkezine girişleri artırmak istiyoruz. Şehir merkezinden geçen D-100 Karayolundan faydalanarak, şehri bir cazibe merkezi haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız eski pazar alanında bir proje başlattı, bu projeyi devam ettirip tamamlayarak şehrimize kazandırmak düşüncesindeyiz. Bu çalışmalar hakkında siz basın mensubu arkadaşlarımızın aracılığıyla vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmasını sağlamak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Osmancık Dereboğazı Barajı inşaatı hakkında da bilgi veren Kaya, “15 milyon TL maliyeti olan barajın yüksekliği 47 metredir. Osmancık ilçe merkezine yılda 2,71 milyon m3 içme suyu temin edecektir. Bunun yanı sıra toplam 40 milyon TL tutarındaki 15 km uzunluğundaki içme suyu isale hattı ve günlük arıtma kapasitesi 12 bin m3 olan arıtma tesisi inşaatları da yatırım programına teklif edilmiş olup, inşaat ihaleleri yapılabilecektir” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim