Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Çolışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı kapsamındaki Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğündeki Çeşmeören Ortaokulu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Hitit Üniversitesi ortaklığı ile hazırlanan “İlköğretimden İş Hayatına Domino Etkisi” projesi hakkında Anitta Otel’de düzenlenen programla bilgi verildi.
Proje Koordinatörü ve Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Galip Şahin, projenin12 ay süreceğini ve toplam bütçesinin 194 bin 146, 97 Euro olduğunu anlattı. Eğitim kalitesinin artırılması, eğitim ve işgücü piyasası arasındaki bağın geliştirilmesi ve özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması yoluyla insan gücüne yapılan yatırımın iyileştirilmesini hedef alan projenin; eğitimcilerin eğitimi, ebeveynlerin eğitimi, öğrencilerin eğitimi, öğrencilere rehberlik yapılması, eğitim ortamlarının geliştirilmesi, sosyal faaliyetlerin yapılması, okul-veli işbirliğinin geliştirilmesi için aile ziyaretleri gibi faaliyetleri içerdiğini belirten Galip Şahin, “İlköğretimden İş hayatına Domino Etkisi Projesi; özellikle kız çocukları olmak üzere, ortaöğretim ve mesleki teknik eğitim kademelerinde öğrencilerin okula devamlarının, eğitim ortamının kalitesinin artırılması, mesleki ve teknik eğitimde rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi, eğitimin önemi hakkında ailelerin farkındalıklarının artırılmasına hizmet ederek model oluşturacaktır” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam ise siyasette ve ticaret alanında huzurun sağlanması için kadınlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kız çocuklarının eğitiminin artırılması için üniversitelerin ellerinden geleni yapması gerektiğini belirten Baykam, Hitit Üniversitesi olarak kızların daha iyi eğitim almaları ve hayata yönelmeleri konusunda destek olmaya devam edeceklerini söyledi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim