Serdal Efe konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“23 Nisan Ortaokulu'nda bir kız öğrenci sosyal medya üzerinden tanıştığı biri tarafından taciz edilmiş; taciz artarak devam edince durumu güvendiği bir öğretmenine anlatmıştır. Öğretmen arkadaş derhal durumu okul idaresine bildirmiş; idare de aileye haber vermiştir. Ailenin davacı olmaması üzerine okul idaresi olayı İl Millî Eğitim Müdürlüğü üzerinden Emniyet’e intikal ettirmiştir. Daha sonra garip bir şekilde Çorum Millî Eğitim Müdürlüğü müfettiş gönderip 23 Nisan Ortaokulu idaresine bu olayda bir ihmali var mı diye soruşturma açmış. Müfettişler idareyi ve olayı açığa çıkartan öğretmeni sorgulamışlar. Bu durum idareyi de öğretmenleri de tedirgin etmiş.

Olması gereken, olayı açığa çıkartıp; küçücük bir çocuğu çok daha büyük zararlar görmekten kurtaran öğretmen ve idarecileri kutlayıp takdir etmek iken böyle garip bir tutum sergilenmesi art niyet taşımıyorsa işgüzarlıktır.

Öğretmen ve okul idarecilerinden ne yapmaları istenmektedir? Suç üstüme kalır diye yaralıları hastanelere götürmekten çekinen insanlar gibi biz de öğrencilerimizin sorunlarını görmezden mi gelelim? Soruşturma geçiririz korkusuyla üç maymunu mu oynayalım?

Özgür Eğitim-Sen olarak alakasız bir şekilde 23 Nisan Ortaokulu idaresine soruşturma açan İl Milli Eğitim’e sesleniyoruz: Mademki böyle bir kurum soruşturması yapılacak, zincirin bir üst halkası sizsiniz, önce size soruşturma açılsın. Değilse insanları huzursuz etmeyi bırakın da işlerini yapsınlar. Siz de bizlerin arkasında sürekli açık arayan değil, personeline sahip çıkan bir müdürlük olarak durun.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim