Program kapsamında dün İl Halk Kütüphanesi’nde “Sürdürülebilir kalkınmada kütüphanelerin rolü” konulu konferans, Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi’nin “Kâğıt rölyef” çalışmalarını içeren sergisinin açılışı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Programa Vali Mustafa Çiftçi, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, kurum ve kuruluşların müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, kütüphane Haftası kapsamında bu yıl “Sürdürülebilir kalkınmada Kütüphanelerin rolü” temasının işleneceğini belirterek merkezde 5 ilçe ve köylerde 15 olmak üzere 20 kütüphane ve bir adet gezici kütüphane aracılığı ile kitapseverleri kitaplarla buluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Kütüphanelerde 2018 yılında 358 bin kitap sayısıyla 265 bin okuyucuyu kitaplarla buluşturduklarını belirten Arslan, kütüphanelerin kitap okunan ve kitap temin edilen mekanlar olmanın yanında ödev yapma ve ders çalışma mekanları olarak da bir ihtiyacı yerine getirdiğini söyledi.

Okuma ile ilgili karnenin iyi olduğunun söylenemeyeceğini belirten Arslan, okuma eyleminin topyekün bir çabayı içeren kültür politikasıyla yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Mustafa Çiftçi de konuşmasında İslam’ın ilk emrinin oku olduğunu ve bunun ilme yönelik olduğunu belirterek ilahi emir böyleyken kitaplarla araya mesafe koyan toplumların ileri gitmesinin mümkün olmadığını söyledi. Dünyanın en büyük hazinesini kütüphanelerin muhafaza ettiğini ve bunu insanlarla paylaştığını anlatan Vali Çiftçi, günümüzde bilginin artık parmakların ucunda olduğunu ancak bu bilginin de rafine edilip işlenmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından yazar ve öğretmen Erdal Şahin tarafından “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” konulu konferans verildi. Program, en çok kitap okuyanlara ödüllerinin verilmesi ve sergi açılışı ile sona erdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim