Kaza geçtiğimiz Temmuz ayında Çorum'un Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde meydana geldi.  Ercan Ş., otomobili ile İlköğretim  8'nci sınıf öğrencisi olan Faruk G.’ye çarptı.  Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Faruk G., hastanede bir süre tedavi gördü. Aile sürücüden şikayetçi oldu. Anne Adalet G.’nin şikayeti üzerine sürücü Ercan Ş’nin  ifadesi alınırken, konuyu değerlendiren savcılık, soruşturma konusu suçun uzlaşma kapsamında olduğuna karar verdi. Savcılığın görevlendirdiği uzlaştırmacının taraflar arasında yaptığı müzakereler dün sonuçlandı. Kazada yaralanan öğrencinin annesi Adalet G., sürücüsü Ercan Ş.’nin oğlunun öğrenim gördüğü  sınıftaki tüm öğrencilere hikaye kitabı alması şartıyla şikayetinden vazgeçmeyi kabul etti.

Bu talep üzerine Ercan Ş., 33 öğrencinin öğrenim gördüğü sınıfa okuma kitabı alarak okul yönetimine teslim etti. Okul yönetimi de kitapları  sürücü ile birlikte öğrencilere dağıttı. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet G., “Sonuçta ortada bir suç var.  Sürücünün yaptığı hatanın  karşılığı olarak ceza almasını istemedim. Bir yaptırım yapılması gerektiğini düşündüm. Ben de oğlumun okuduğu okuldaki 33 öğrenciye  okuma kitabı almasını talep ettim. Oda kabul etti. Ben de şikayetimden vazgeçtim” dedi.

Sürücü Ercan Ş., ise yaptığı açıklamada “Karşılıklı mahkemeye çıkmadan uzlaştırılmak çok iyi oldu. Kaza yaptığım günden bu yana çok üzgündüm. Sağolsunlar çarptığım öğrencimizin ailesiyle yapılan müzakereler sonrası uzlaştık. Okuma kitabı taleplerini hemen kabul ettim. Aldığımız kitapları öğrencimizin sınıfına giderek dağıttık" diye konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim