Milletvekili Ceylan, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın Çorum’da başlattığı eğitim yatırımlarına sağlanan destek ve ödeneğe teşekkür ederken, Başkan Kasapoğlu, en kısa sürede Çorum’a gelerek kurumun okullarla ilgili yatırımlarını yerinde inceleyeceğini ifade etti.

Ceylan’ın verdiği bilgiye göre, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Çorum’da yaptırılan üç adet okulun ihalesi 24 Nisan 2017 tarihinde yapıldı. Toplam maliyeti KDV dâhil 13.183.718.-TL. olan okulların 6 Temmuz’da işlerinin teslim alınması öngörülüyor.

16 derslikli Selçuk Sokak İlkokulu ve 16 derslikli Ulukavak İlkokulu tamamlandığında Bekir Aksoy ve 19 Mayıs İlkokulu’nun tam gün eğitime geçmesi sağlanacak.

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu tamamlandığında da ikili eğitim yapan 23 Nisan Ortaokulu’nun tam gün eğitime geçmesi gerçekleştirilecek.

KIŞLA ALANINDA LİSE İŞARETLENDİ

Çorum’da daha önce askeri alan olan kışlada belediye tarafından imar düzenlemesi yapılarak bölgede 8 bin 600 m2’lik lise yeri işaretlendiğini hatırlatarak, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’nun tam gün eğitime geçebilmesi için bu lisenin önemli olduğunu belirten Milletvekili Ceylan, ancak TOKİ Başkanlığı’nın yeni imar düzenlemesine itiraz ettiğinden sürecin uzadığını ifade ederek, bu konuda Spor Toto Teşkilat Başkanı Kasapoğlu’ndan destek istedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim