Hitit Üniversitesi MYO sosyal tesislerinde düzenlenen 2017 yılı değerlendirme toplantısında Karayolları’nın faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapan Keskin, 10 kilometre uzunluğundaki Kırkdilim’de yeni güzergâh ile birlikte 8,6 kilometre bölünmüş yol olarak ihale edileceğini dile getirdi.

Çorum-Laçin arası 18 km uzunluğunda ve Laçin-Osmancık arası 25,3 km uzunluğunda olmak üzere toplam 44 km uzunluğundaki yolda ise yapım çalışmalarına 24 Aralık 2015 tarihinde başlanıldığının bilgisini veren Keskin, “2016 yılı içerisinde 1,2 km’lik kesimde toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar yapılmıştır. 2017 yılında 6,1 km’lik kesimde toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalara başlanılmış olup halen devam etmektedir” dedi.

OTOBAN PROJESİ

Değerlendirme toplantısında Ankara-Samsun arasında devam eden otoban projesi hakkında da bilgi veren Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, yakın zamanda Ankara-Delice arasındaki bölümün ihalesinin yapıldığını belirterek, Çorum-Samsun hattının proje çalışmasının ise devam ettiğini dile getirdi.

Öte yandan İstanbul’dan gelen ve Osmancık’tan geçerek Merzifon’a devam eden ikinci otoban projesinin çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim