Karayolları 7. Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Kenan Keskin, Çorum-Osmancık arasındaki Kırkdilim yolundaki ilk etap çalışmalarının Ağustos’ta tamamlanacağını, ikinci etap için çelik bariyer ihalesinin hazırlandığını ve bu çalışmanın da 3 ay içinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ile bir süre görüşen ve Valilik Toplantı Salonu’nda basına Kırkdilim ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Keskin, Çorum-Osmancık yolu arasında bulunan Kırkdilim mevkiindeki düşme tehlikesi olan malzemelerin temizlenme çalışmasının gelecek ay bitirileceğini belirtti.
Bu ilk etap çalışmalarından sonra ikinci etap çelik kafes veya bariyer için ihale sürecinin devam ettiğini, bu çalışmanın da 3 ay süreceğini anlatan Bölge Müdürü Keskin, bu kafes sayesinde taşlar yerinden oynasa bile düşmeyeceğini, orta vadede bu çözümlerin ele alındığı Kırkdilim’de ileriye dönük tünel geçişi düşünüldüğünü, bunun için de 4 ayrı güzergah belirlediklerini anlattı. Kırkdilim’e tünel için belirlenen güzergahların 8.5-9.5 kilometre arasında değişen uzunluklarda olduğunu söyleyen Kenan Keskin, “Bu güzergahlardan birine karar verilerek proje ve yapım çalışmalarına başlanacak. Ancak bu uzun vadede düşünülen bir çalışmadır” dedi.
Bölge Müdürü Keskin, Kırkdilim dışında Çorum-Osmancık arası 44 kilometrelik yolun bölünmüş yol olarak ihale edildiğini ve yer teslimi ile birlikte çalışmalara başlandığını açıkladı.
Vali Kılıç ise çelik kafes çalışmasının da tamamlanması ile birlikte Kırkdilim’de 3-5 yıllık dönemde bir sorun olmayacağını ama bunun kalıcı çözümünün tünelle geçmek olacağını, bunun için ise zaman gerektiğini vurguladı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim