Bir süre önce meydana gelen heyelan ve taş düşmeleri sonucu araç trafiğini kapanan Kırkdilim yolunun bayrama trafiğe açılması için çalışmalar devam ediyor.
Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Başbakanlık Başdanışmanı Prof.Dr. Lütfi Akça, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı, Laçin İlçe Başkanı Mustafa Otluseki, karayolu yetkilileri ve firma temsilcileri Kırkdilim’de yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan protokol mensupları yolun bayramda geçici olarak açılacak olması ve ileriki dönemde alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler verdi.
İnceleme sırasında bilgi veren Vali Necmeddin Kılıç, yolun bayram öncesi açılması için herkesin elinden geleni yaptığını belirterek heyelanın engellenmesi ve yolun açık tutulması açısından şimdilik dağcıların düşebilecek kayaları söktüklerini belirtti. İleri vadede yolun heyelandan korunması için çığ tüneli sisteminin uygulanabileceğini kaydeden Vali Kılıç, bu sistemde yolun üzerine heyelan olabileceği öngörülen yerlerde tüneller yapıldığını böylece olabilecek bir heyelanda yolun taş ve diğer maddelerden korunabildiğini anlattı.
Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da konuşmasında herşeyin Çorumlular için olduğunu ifade ederek yolun yapılmasında masraftan kaçınılmadığını dile getirdi. Çorum yollarındaki sorunları yapılan çalışmalarla giderdiklerini anlatan Uslu, yolların bir kısmında çalışmaların sürdüğünü sorunlu olan yerlerde ise ya proje çalışması yapıldığını ya da ihaleye çıkıldığını kaydetti. Osmancık-Çorum yolu ihalesinin yapıldığını ve müteahhit firmanın çalışmalara başladığını anlatan Salim Uslu, Ortaköy yoluyla ilgili proje çalışmalarının da Ankara’da devam ettiğini dile getirdi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim