Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Çorum hudutları içinde 10 adet devam eden, 2 tanesinin ihale aşamasında, 3 tanesinin kesin hesap aşamasında olmak üzere 15 işinin bulunduğunu anlatan Keskin, projeler için bugüne kadar 422 milyon lira harcandığını, 2017 yılı parasal gerçekleşmesinin ise %55 olduğunu belirtti.

Çorum Osmancık Yolunu yapan firmayı zorladıklarını ve önümüzdeki yıl 15 kilometrelik bir kısmın trafiğe açılmasını hedeflediklerini söyleyen Keskin, 450 milyon lira gibi ciddi bir ödeneği bulunan Kırkdilim konusunda da ihale yetkisinin verilmesini beklediklerini anlattı. Keskin ihalenin yılsonu ya da gelecek yıl içinde yapılabileceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada Osmancık yolu üzerinde bulunan köprü de gündeme gelirken, Kenan Keskin, daha önce “Bölgede ölümler oluyor buraya üst geçit isteriz” diyerek eylemler yapan halkın şimdi de köprünün yıkılmasını istediğini vurguladı. Köprünün yıkılması ile birlikte bölgede yine kargaşa oluşacağını anlatan Keskin, “Burada farklı bir geçiş için genişlik yeterli değil. Dalma çıkma geçiş için yolun kenarlarından 40-50 metrelik bir alan daha gerekiyor. Bu da binaların yıkılması demek. Oradaki projenin anayolla bağlantısı yok yani iki bölgeyi birleştirmek için yapılmış bin proje” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim