Kırkdilim’de şuanda yüzey temizliği amacıyla ihalenin devam ettiğini vurgulayan Keskin, düşme tehlikesi olan taşların temizliğinin ilk etapta hızlı yapılması gereken bir çalışma olduğunu, ikinci aşamada büyük taşların düşmesini engellemek amacıyla kafes tel tedbiri düşünüldüğünü kaydetti. Kırkdilim ile ilgili 3. etabın ise alternatif bir yol olduğundan söz eden Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, bu işin kalıcı olarak çözülmesi gerektiğini ve Kırkdilim’e alternatif yol için 4 güzergah üzerinde çalışma yaptıklarını anlattı. Bu güzergahlardan birinde karar kılmak üzere olduklarını söyleyen Keskin, bu konuda proje çalışmalarının devam ettiğini, projenin tamamlanmasının ardından ihale aşamasına geçileceğini dile getirdi. Keskin, güzergah üzerinde 8.5 ve 9.5 km uzunluğunda tüneller bulunduğunu söyledi.
Çorum’da 2016 yılı içerisinde 5 km bitümlü yol, 6 km tali yol, 30 km bitümlü satıh kaplama ve 287 km sathi kaplama planlandığını ve bu çalışmaların tutarının 93 milyon lira olduğunu anlatan Keskin, şu ana kadar 3 km tali yol ve 94 km sathi kaplama yapılabildiğini kaydetti.
Bölge müdürlüğü olarak Çorum il hudutları içinde 8 adet devam eden 1 tanesi de kesin hesap aşamasında olan 9 proje bulunduğunu söyleyen Keskin, projelerin toplam tutarının 355 milyon lira olduğunu ifade etti. Bu projeler için 2016 yılı ödenek tutarının 40 milyon 400 bin lira olduğunu anlatan Keskin, bugüne kadar projeler için 115 milyon 900 bin lira harcanmış. Devam eden işlerin fiziksel gerçekleşmesi %33 oranında” dedi.
“ALACADAKİ ÖLÜM KAVŞAĞI STANDARTLARA UYGUN”
Alacalılar tarafından çok sayıda insanın kazada hayatını kaybetmesi üzerine ölüm kavşağı olarak anılan kavşağın standartlara uygun olduğunu anlatan Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, “Sorun teknik olarak yolda değil vatandaşlarımızda. Yolların konforu arttı. Kavşağa gelindiğinde durulması gerekli ancak insanlar kırmızı ışıkta bile geçiyor. Çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi nedeniyle oraya bir köprülü kavşak yapmayı planlıyoruz” dedi.
Vali Necmeddin Kılıç da belediye başkanlarının yol yapımını üstlenen firmalarla ilgili sikayetleri üzerine hukuk çerçevesinde gerekli görüşmeleri yapacağını dile getirdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim