Alper ve Emine Çark çifti tarafından temelleri atılan Ege Kimya, geride bıraktığı kısa süre içerisinde kullanıcıya direkt olarak ulaşabilmek için bölge müdürlüklerini ve kendi satış ekibini oluşturmuş durumda.

Ege Kimya Genel Koordinatörü Servet Kaya, toplam 4 bin metre kare alana sahip olan üretim tesislerinin 2600 metre karesinin kapalı alan olduğunu, bunun da 1900 metre karesinin üretim tesisi şeklinde dizayn edildiğini söyledi.

Ankara yolundaki modern fabrikanın Araştırma Geliştirme, Ürün Geliştirme ve laboratuvar bölümlerinin yanı sıra üretim ünitesindeki dev reaktör ve mikserlerle günlük 25 ton imalat kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Genel Koordinatör Kaya, “Konusunda uzman ve deneyimli kimya mühendisleri, kimyagerler ve her biri process eğitimi almış bir ekiple çalışıyoruz. En temel prensiplerimizden birisi; gelecek nesillere olan sorumluluğumuzun bilinciyle sektördeki yenilikleri sürekli takip ederek, doğaya saygılı ve çevre dostu ürünler üretmektir.” dedi.

2017 yılı hedeflerinde kendilerine ait formülasyonlarla yeni ürünler çıkarmak olduğunu vurgulayan Servet Kaya, “Aralarında konsantre sıvı sabun, dezenfektan, antifriz, genel yüzey temizleyicileri, yağ sökücü, asidik temizleyiciler ve solvent gibi tam 63 değişik ürün imalatıyla kimya sektöründe tercih edilen bir marka olmak istiyoruz. Zor problemleri çözen bu özel ürünlerimizi en hızlı şekilde müşterilerimize ulaştırarak onlara satış sonrası kapsamlı bir hizmet sunmayı ilke edindik. Şimdilik Türkiye çapında 32 bayi ve 5 bine ulaşan müşteri ağımızı genişleterek, dış pazara da açılmayı hedefliyoruz. Ege Kimya olarak vizyonumuzu, özel kimyasallar dalında öncelikle ülkemizde, sonrasında ise Avrupa'da anılan ve aranılan bir kuruluş olmak şeklinde belirledik.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim