Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte önceki gün Çorum’a gelen Milletvekili Halaçoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi’nde yurttaşlara hitap etti.

Hükûmet kanadının referandumda kaybedeceğini anlayınca, “Hayır” cephesine yönelik mesnetsiz suçlamalarda bulunmaya başladığını dile getiren Halaçoğlu, “Ben milletvekili seçilince Meclis’te bu Anayasa’yı korumak için yemin ettim. AKP’liler de benimle birlikte aynı yemini etti. Şimdi kalkıp, ben bu değişikliğe ‘Hayır’ diyorum diye beni nasıl teröristlikle suçlayabilirler? Ben 15 yıl boyunca Tarih Kurumu Başkanlığı yaptım. En ufak bir falsomu gördünüz mü? AKP’liler referandumda kaybedeceğini anlayınca, tercihini ‘Hayır’ yönünde kullanacak seçmenlere temelsiz bir şekilde ‘terörist’ suçlaması yapıyorlar. Buna hiç kimsenin hakkı yok.” diye konuştu.

Türkiye’nin parlamenter demokratik sistemle yoluna devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yusuf Halaçoğlu, “Bu Anayasa değimiyle beraber Cumhurbaşkanı, inanılmaz yetkilerle donatılmış olacak. Öyle ki bu kadar yetki padişahlarda bile olmaz. Parlamenter sistemden vazgeçilmesi hâlinde kimliksiz bir toplum olmaya doğru yol alacağız. Kimliksiz bir toplum, dağılmaya mahkûmdur. Bu nedenle çocuklarımızın geleceği için Anayasa değişimine ‘Evet’ diyemeyiz. Türkiye, 16 Nisan’dan sonra da parlamenter sistemle yoluna devam etmelidir.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim