Fatsa’nın Ayazlı Mahallesi’nde, yapımına geçen yıl başlanan 24 derslikli Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılış törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorumlu Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Bakanlardan Cavit Çağlar, Ersin Taranoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, işadamı Ali Ağaoğlu, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, sanatçı Oktay Kaynarca’nın yanı sıra Ordu ve İstanbul’da tanınan iş ve sanat dünyasının simaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, modern bir okulu Fatsa’ya kazandırmasından dolayı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a teşekkür etti.
Eğitime yapılan yatırımın dünyanın en verimli yatırımı olduğunu ve kendisine sorulması halinde her tarafı okullarla donatmak isteyeceğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, okul açılışında yaptığı konuşmada çocuklara seslenerek, “Sakın uslu durmayın, yaramazlık yapın. Bir köşede uslu oturan çocuk olmayın. Sizin yaramazlık yapma hakkınız var” dedi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ise annesi İlhan Hazinedar’ın yaşamı boyunca büyük bir önder olduğunu ve onun nasihatlerini yaşam ilkesi haline getirdiğini belirtti. Başkan Hazinedar, “Rahmetli annem çok özgürlükçü bir Cumhuriyet kadınıydı. Beni okuldan sonra Kur’an kursuna götürdü. Dedi ki ‘evladım sen bu toplumun değerleriyle büyüyeceksin. Bütün değerlerini kucaklayacaksın. Milletine bağlı olacaksın.’ Bu sözler benim yaşam biçimim oldu” diye konuştu.
Hazinedar öğrencilere de seslenerek “Sevgili evlatlarım, her zaman sorgulayıcı olun. Her zaman birbirinizin değerlerine saygılı olun. Ve biliniz ki Cumhuriyet’in geçtiği bu süreçte zorlukları aşmanın yolu birbirinizin elinden tutmaktır” dedi.
Okulun yapımını sağlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çorumlu Vali İrfan Balkanlıoğlu ise “Beşiktaş belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Kendisi kendi öz sermayesinden, babasının katkısıyla buraya çok güzel bir okul yaptılar. İnşallah örnek olur başka insanlarımızda bu şekilde güzel eserler yaparlar. Fatsa, iç kesimlerdeki ilçelerimizden ve köylerimizden göç alan bir ilçemiz. Burada derslik ihtiyacımız vardı. Öğrenciler çok uzak yerlere gitmek zorundaydılar. Beşiktaş Belediye Başkanımız değerli hemşerimiz Sayın Murat Hazinedar, Fatsa ilçemize güzel bir okul yaparak ve eğitim öğretim dönemine yetiştirerek, bize çok büyük bir iyilik yaptı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Vali Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar ve diğer protokol üyeleri kesti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul açılışının ardından Ordu’nun bazı ilçelerinde vatandaşla da buluştu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim