Tokat Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Derneği (TGTRD)’nin ev sahipliğindeki toplantıya KGF Genel Başkanı Erdoğan Erişen’in yanı sıra Çorum, Amasya, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Karabük, Ordu, Trabzon illerinden gelen gazeteciler derneği başkanları katıldı.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli’nin de hazır bulunduğu toplantıda bölge basınının problemleri konuşuldu.

Tower Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan TGTRD Başkanı İhsan Uluözlü, “Basın sektörü sancılı bir dönemden geçiyor. Teknolojik gelişmeler nedeniyle hızlı bir değişim içine giren sektörün önemli bir geçiş dönemindeyiz. Merakla takip edilen bu süreçte hem geleneksel medya değerlerine hem de gelişmelere ayak uydurmayı başaranlar hayatını sürdürebilecek” dedi.

Uluözlü, en büyük medya meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı ilk kurulan federasyonun KGF olduğunu hatırlattı.

Bölge basınını buluşturan toplantıda konuşan KGF Genel Başkanı Erdoğan Erişen ise ev sahipliği için TGTRD Başkanı Uluözlü’ye teşekkür etti.

Toplantının sonuç bildirgesini de açıklayan Erişen, bölge ve ülke için önemli kararlar aldıklarını belirterek, “Burada aldığımız kararları genel toplantımızda dile getireceğiz. Sorunların çözümü noktasında konfederasyon olarak çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

KGF 7’nci Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Tokat’ta bulunan heyet daha sonra Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Valisi Ozan Balcı ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’i makamında ziyaret etti.

KANAL TOKAT’I GEZDİLER

Tokat’ta gerçekleşen Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılan cemiyet başkanları ve basın temsilcileri şehrin tarihi mekanlarını gezdiler.

Yapımına 2016 yılında başlanan Kanal Tokat Projesi kapsamında kentin ortasından geçen Yeşilırmak'ta, İstanbul'dan getirtilen üç kayık faaliyet gösteriyor. İtfaiye Müdürlüğü Kavşağı'ndan Atatürk Kavşağı'na kadar uzanan yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda uygulanan projenin tamamlanmasıyla genişliği 10 metreyi bulan kanalda vatandaşlar gondol ve kayıklarla seyahat edebilecek.

Kanal Tokat’ı gezen cemiyet başkanları, şehrin ortasından geçen ırmağın güzel bir şekilde değerlendirildiğini belirterek projeden dolayı Başkan Eroğlu’nu tebrik ettiler. (İHA)

Editör: TE Bilisim