Telehandler (teleskopik yükleyici) iş makinesini araç parkına ekleyerek tomruk yükleme, kereste yükleme ve istif konusunda büyük bir eksikliği gidermiş olduklarını belirten firma sahibi İbrahim Zorlu, söz konusu makinenin inşaatlarda katlara malzemenin çıkarılmasında da kullanılabileceğini belirterek, bu konuda inşaat firmalarına yardımcı olabileceklerini bildirdi.

Telehandler makinesi için geçtiğimiz Pazar günü fabrikada bir tören düzenlenirken, 1996 yılından itibaren bu sektörde faaliyet gösteren firma sahibi İbrahim Zorlu, iki yıl önce şehir içindeki iş yerinin ufak gelmesi nedeniyle Ankara yoluna taşındıklarını, ancak eski yerlerinde de üretime devam edildiğini söyledi.

Yeni yerlerinde ikinci yılını geride bıraktıklarını kaydeden Zorlu, Çorum’da inşaatlık kereste sektöründe en fazla üretim yapan firma olduklarını ifade etti.

Zorlu, bu kapsamda makine parkurunun kapasitesini yüzde 50 arttırdıklarını ifade ederek, Telehandler (teleskopik yükleyici) iş makinesini de tomruk ve kereste yüklemesinde kullanacaklarını söyledi. Bu makinenin inşaatlarda katlara malzemenin çıkarılmasında da kullanılabileceğini söyleyen Zorlu, inşaat firmalarına yardımcı olabileceklerini bildirdi.

Piknik masası, kameriye, ahşap ev imalatını da özenli bir şekilde yaptıklarını belirten Zorlu, bunların yanı sıra Çorum ve çevresindeki makine üreticisi firmalar için palet ve makine sandığı üretimi yaptıklarını da sözlerine ekledi. Zorlu, yurt dışına ihracat yapan firmalar için ISPM -15 yönetmeliğine uygun ısıl işlem yapılarak, firmalara ihracat konusunda yardımcı olduklarını dile getirdi.

Zorlu, mandıra çatılarında kullanılan 12 metre uzunluğundaki ahşap direklerin tedarikini de yaptıklarını söyleyerek, bu konuda uzun boy ağaca ihtiyacı olanlara yardımcı olduklarını ifade etti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim