Ehl-i Beyt Vakfı Çorum Şubesi Gençlik Kolları tarafından, şehadetinin 1379. Yıldönümünde İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri Aşura Programı düzenlendi.

Pazar günü Ehl-i Beyt Camii’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.

Muhammed Bedri’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programının açış konuşmasını Amasyalı Seyyid Ertuğrul Ayan yaptı.

Son Peygamber Hz. Muhammed (S.AV.)’in gözbebeği olan torunları Hz. Hüseyin’in 72 aile efradıyla Kerbela’da Yezit tarafından susuz bırakılarak ve başı kesilerek katledildiğini hatırlatan Ertuğrul Ayan, “Kerbela İslâm âlemi ve insanlık için bir dönüm noktasıdır. İmam Hüseyin, İslâm’ı nefsi için zulüm ve saltanat aracı olarak kullanan Yezid’e karşı hak, hukuk, hürriyet ve adalet uğruna canını vermiştir.” dedi.

Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt sevgisine de vurgu yapan Seyyid Ertuğrul Ayan, Hz. Muhammed’in “Ehlibeytime sarılan kurtuluşa gider. Onları seven beni sever ve Allah’ı sever.” sözlerini anımsattı.

Aşura Olayı’nı anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Elmas Kolbüken tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir makale okundu.

Vakıf Âlimi Özgür Arapoğlu’nun konuşmasında sonra ise Zeynel Yıldırım VE Altan Demir, Kerbela Olayı’nı anlatan bir meddah gösterisi sundular.

Etkinlik, İmam Hüseyin ve diğer Kerbela şehitleri için sine dövme töreniyle sona erdi.(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim