Umut Radyo’da Uğur Çınar’ın hazırlayıp sunduğu, Muharrem Orucu süresince devam eden “Muharrem Söyleşileri” ilgiyle dinlendi. Programa Alevi Bektaşi Dedelerinden “Alevi İslam İnancı” kitabının yazarları Niyazi ve Hüseyin Bozdoğan dedeler ve Almanya’da yaşayan gurbetçi halk ozanlarından Mustafa Alegöz’ün yanı sıra, Çorum Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Ehlibeyt Vakfı yöneticisi Özgür Araboğlu hoca ve dinleyiciler de katıldı.
Kerbela çölünde 72 yakını ile birlikte susuz bırakılarak acımasızca katledilen Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in örnek yaşantısından kesitlerin sunulduğu söyleşilerde, aşıklar mersiyeler okurken dinleyiciler duygu yüklü dilek ve temennilerini telefon ve kısa mesajlarla iletti.
Söyleşilerde genel olarak peygamberimizin ehlibeytine yapılan zulüm ve ezanın dünya döndükçe yüreklerde dinmeyen bir yas olarak hissedileceği belirtilirken, Hazreti Muhammed’in ” Ben size iki emanet bırakıyorum. Bunlar Allahın kelamı Kuran ı Kerim ve Ehlibeytimdir. Benim ehlibeytim Nuh’un gemisi gibidir. Tutunan kurtulur, tutunmayan sapıtır. İslam’ın esası, bana ve ehlibeytime sevgidir.” hadisleri ve Kuran’ı Kerim’de geçen ehlibeyt ile ilgili ayetlerden örnekler verildi.
Emevi hükümdarları zalim Muaviye ve oğlu mel’un Yezit’in kıyamete kadar lanetle anılacağı belirtilen Muharrem Söyleşileri’nde Kerbela’nın zalim ile mazlumun bir savaşı olduğu, haksızlık ve zulüm karşısında mazlumun feryadı olduğu ifade edildi.


Almanya’da yaşayan gurbetçi ozan Mustafa Alegöz.

Çorum Müftüsü Dr. Ahmet Akın.

Ehlibeyt Vakfı yöneticisi Özgür Arapoğlu.

(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim