Etrafındaki peyzaj alanı ile yaklaşık 200 dönüm alan üzerine yapılacak olan Kentpark’ta %80 aşamaya gelindi.
Çorum’un en büyük parkının 4 katı büyüklüğünde olacak Kentpark, çocuk oyun alanları, gölet, yürüyüş yolları, piknik alanları, spor alanları ile 24 saat Çorumluların hizmetinde olacak.
Kentpark’ta yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren TMT İnşaat Sahibi Rüstem Yazıcı, 200 dönümlük arazisi bulunan Kentpark’ın 180 dönümünün park alanı, 20 dönümünün ise Hıdırlık bölümünün oluşturduğunu dile getirdi. Park içinde 27 bin m2 büyüklüğünde gölet bulunacağını ve bu göletin içiresinde 4 ada bulunacağını dile getiren Rüstem Yazıcı, bu adalardan iki tanesine köprü ile geçişin mümkün olacağını söyledi. Göl kenarında seyir tribünü, restoran ve iskele bulunacağını da anlatan Yazıcı, isteyen Çorumluların kayıkçı iskelesinden kayık kiralayıp gezebileceğini vurguladı.



HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDECEK
Göl kenarında ayrıca 3 katlı 30 metre yüksekliğinde seyir kulesi inşa edileceğini kaydeden Rüstem Yazıcı, otopark alanları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, futbol ve voleybol sahası, bisiklet ve yürüyüş yolları ile Kentpark’ın hemen her yaş grubuna hitap edeceğini anlattı. Firma olarak 2 aydır çalışmaları sürdürdüklerini ve kısa dönemde %80 aşamaya geldiklerini vurgulayan TMT İnşaat Sahibi Rüstem Yazıcı, 2017’nin Ağustos ayında bitirilmesi öngörülen parkı yılsonuna kadar tamamlamayı planladıklarını anlattı.



“HIDIRLIK CİVARINDAKİLERİN TAŞINMASINI BEKLİYORUZ”
Park bölümü ile birlikte Hıdırlık bölümünün de bu süre içerisinde tamamlanabileceğini ifade eden Yazıcı, Hıdırlık civarında hala taşınmayan esnaf bulunduğunu, belediyenin bu konuyla yakından ilgilendiğini, esnafın da yardımcı olması durumunda Çorum’un güzel bir projeye kavuşacağını dile getirdi.







(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim