200 dönümlük bir alan üzerine kurulan Kentpark’ta yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gül, 12 Şubat’ta yeniden ihalesi yapılan Kentpark’ın toplam 46 milyon liraya mâl olacağını bildirdi.

Hıdırlık altında yapımı devam eden Kentpark’ta Belediye Başkanı Yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan, Park Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Gül, basın mensuplarına park hakkında bilgi verdi.

Çorum’da yeşil alan çalışmaları arasında Kentpark’ın takdir edildiğini belirten Gül, “Yeni park yapmakla kalmıyoruz eski parkları da yenileyerek halkın hizmetine sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Parklarda her türlü çalışmaları yaptıklarını ifade eden Gül, özellikle bu çalışmalar esnasında su tasarrufuna dikkat ettiklerini kaydetti.

Kentpark’ın ilk ihalesinin 20 Temmuz 2015’de yapıldığını kaydeden Gül, “İhaleyi alan firma kendisine 2 yıllık bir süre verilmesine rağmen belirlenen süre içerisinde işi tamamlayamadı.

Bunun için 4735 sayılı kanunun gerektirdiği şekilde, yüklenici firma ile sözleşmemizi feshettik. Bunun için bir komisyon oluşturduk ve komisyonun yapmış olduğu tespitler neticesinde Kentpark projemizle ilgili çalışmaları yeniden gözden geçirmek zorunda kaldık. Biz yeni ihaleyi yaptığımızda parkın yüzde 22’si bitmişti.

5 Şubat’ta göreve başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yakından takip ettiği Kentpark yapım işini 12 Şubat’ta yeniden ihale ettik. 9 Mart 2018 tarihinde de sözleşmemizi imzaladık. Hemen 10 gün sonra yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yüklenici firma işe başladı. Yüklenici firmadan bu büyük işi 5 ayda bitirmesini istedik.

Buna göre işin bitiş tarihi Ağustos ayına tekabül ediyor. İnşallah 5 ay sonra büyüklüğüyle, içindeki donatılarıyla, yeşil alanlarıyla şehrimize, hemşerilerimize yakışacak bir park kazandırmış olacağız” dedi.

“Projemiz hem çocuklar için, hem yetişkinler için çeşitli temalarda eğlence, dinlenme alanlarından oluşuyor” diyen Gül, modern şehircilik anlayışına uygun bir yaşam alanı şeklinde planladıklarını Kentpark’ta 4 tane çocuk oyun alanı, 1255 metre uzunluğunda koşu yolları ve bisiklet yolları, 1850 metrekarelik bir alan içerisinde 540 metrekarelik bir restoran, gölet kenarında 1310 metrekarelik seyir terasının yer aldığını söyledi.

Kentpark’ta 2 bin 600 adet yetişmiş geniş yapraklı ve bin 500 tane de yetişmiş ibreli ağaç olmak üzere toplam 4 bin 100 adet yetişmiş ağaç dikimi yapacaklarını belirten Gül, “Daha yeşil bir dokunun oluşması için de 70 bin çalı dikimi yapacağız.

24 bin metrekarelik bir alanda biyolojik arıtma özelliğine sahip yapay bir gölet bulunuyor.

Bölgenin en büyük biyolojik arıtma sistemine sahip yapay gölet parkımıza ayrı bir hava, ayrı bir güzellik katacak. Park içerisindeki gölet, kimyasal katkı maddeleri katmadan tamamen biyolojik yöntemlerle arıtılacak.

Farklı illerde örneklerini inceledik. Hem ekonomik anlamda bize yük getirmeyen bir sistem kuralım istedik hem de suyun israfını önlemek istedik. Biyolojik arıtma sistemi kurarak bu sorunları çözdük” şeklinde konuştu.

Gül, Kentpark’ın ihalesine 28 milyon 485 bin, ağaçlandırmasına 5 milyon 500 bin, çalılara 2 milyon ve kent mobilyalarına 3 milyon lira harcadıklarını dile getirerek, “Bütün bunlarla birlikte Kentpark’ımız KDV dâhil 46 milyon TL’lik Çorum’a yakışan bir yatırım olacak.

Burada yapacağımız tüm çalışmalar tamamlandığında Kentparkımız, çocuğundan anne-babasına ve ninesinden dedesine kadar her yaştan insanın huzur içinde vakit geçirdiği bir park olacak” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim