28 Şubat’ın 21. yıldönümü dolayısıyla Hürriyet Meydanı’nda “28 Şubat’ın Manşetleri” adıyla dün düzenlenen serginin açılışına Belediye Başkanı Zeki Gül, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı olan Turhan Candan yaptığı selâmlama konuşmasında 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin siyasî, idarî ve hukukî alanlarda büyük çöküntüler yarattığını belirterek, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını söyledi.

Ardından mikrofona gelen Belediye Başkanı Zeki Gül de Türkiye'nin üzerine âdeta bir kara bulut gibi çöken 28 Şubat’ın, özgürlüklerin kısıtlandığı ve ülkede hayatın bütün yönleriyle durma noktasına geldiği bir dönem olduğunu dile getirdi.

Bu darbede dahli olanların, 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini iddia ettiklerini hatırlatan Başkan Gül, “Ancak milletimiz ilk fırsatta 28 Şubat’ın kalıntılarını silip attı. Bugün 28 Şubat mağdurları başı dik bir şekilde gezerken, darbenin failleri haysiyetsiz bir yaşam sürdürmekteler.” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ da bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat sürecinde yargılandığını hatırlatarak, “Okuduğu bir şiir yüzünden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak hapse atılan Sayın Erdoğan için o günlerde siyasî hayatının bittiği söyleniyordu. Gazete manşetlerinde muhtar bile olamayacağı yazılan liderimiz Erdoğan, bugün ülkemizin en yüksek makamında bulunuyor.” dedi.

Konuşmaların ardından 28 Şubat dönemine ait gazete kupürlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesi Başkan Gül ve diğer protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim