Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak, tanıtmak, tahribini ve yok edilmesini önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla “Geleneksel Türk Süsleme ve Geleneksel el sanatları kursu” kapsamında düzenlenen Bağlama yapımcılığı kursu önceki gün sona erdi.

Çorum’da Yavruturna Mahallesi Emek Caddesi No: 65 adresindeki üzerindeki Güven Saz Evi atölyelerinde açılan ve ilk etapta 16 kişinin katıldığı kursu 12 kişi başarıyla tamamladı.

Katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sertifika verilecek olan 584 saat süren kursa aralarında mühendisten öğretmene, memurdan esnafa, emekliden marangoza kadar farklı meslek gruplarından 16 kursiyerin katıldığı belirtildi. Kursun bitmesi nedeniyle Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız ile diğer yetkililerin katılımıyla bir kapanış düzenlendi. Eğitmenliğini 20 yıllık birikimi ile Çorum’un yetiştirdiği nadir ustalardan Mithat Aşıran’ın yaptığı kursun 2018 yılında da devam edeceği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü “Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri” kapsamında unutulmaya başlayan Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarını tanıtarak gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan 6 aylık kursun sona erdiğini ifade eden Ömer Arslan, eğitimci Mithat Aşıran ile kursiyerlere gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Kursiyerlerden Mehmet Eskizara ile Cemali Eğribey de kendilerine bu imkanı sağlayan Kültür Müdürlüğü ve eğitimcileri Mithat Aşıran’a teşekkür ettiler.

Davetliler ve kursiyerlere pasta kesilerek içecek ikramında bulunulmasından sonra kursiyerler kendi yaptıkları bağlamaları ile konuklara müzik ziyafeti de sundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim