Bakan Müezzinoğlu, yaralıların Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili olarak, “Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören gerek vinç kazasında gerekse ciddi ağır hastalığı olan hacılarımızı önceki gün sabah itibariyle Ankara’ya Sağlık Bakanlığı’ndan 12 kişilik bir ekiple bizim askeri uçağımızla getirdik. Şu anda burada 5 hastamız tedavi görüyor. Bunlardan 3’ü ortopedi servisinde 2’si ise kardiyoloji servisinde tedavi görüyor. 5 hastamızın da sağlık durumu iyi. Konya, Bursa, Çorum, Eskişehir ve İzmir’e naklini isteyen hastalarımızın nakilleri yapıldı. Diğerlerinin de tedavileri Ankara’nın çeşitli hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Şu anda bir vakamız sağlık açısından ciddiyetini koruyor. Diğerleri normal tedavi süreçlerine devam ediyor. Şu anda olağanüstü bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
Getirilen 24 vaka arasında Mina’daki izdiham dolayısıyla Türkiye’ye getirilen bir vakanın olmadığını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
“Vinç kazasından gelen 7 hastamız var. Diğerleri de yaşları itibariyle kronik hastalıkları itibariyle orada normal koşullarda hac ibadetini sürdürmekte zorlanan hastalardır. Onların oradaki tedavilerinin yerine burada tedavileri planlandı. Mina’daki facia dolayısıyla gelen bir hacımız yok.”
(İHA)
Editör: TE Bilisim