Belirlenen süre içerisinde kaydını yenilemeyen öğrencilerin o dönem için hiç bir şekilde ders alamayacaklarının vurgulandığı açıklamada, kayıt yenilemeyenlerin ayrıca sınavlara giremeyecekleri ve öğrencilik haklarından da yararlanamayacakları ifade edildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrencinin bizzat kendisinin sorumlu olduğu, öğrencinin akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorunda olduğu dile getirildi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Haftalık ders programında diğer derslerle kısmen de olsa çakışan derslere kayıt yapılamaz. Bu koşul devamsızlık sebebiyle tekrar alınan dersler için de geçerlidir. Katkı payı/öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğü olan öğrenciler, ödeme yaptıktan sonra ders seçimi yapabilirler. Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan itibaren alamadığı ya da başarısız olduğu derslerden başlayarak öncelikle kaydolmak zorundadır. Üçüncü yarıyıldan itibaren GANO'ya bakılmaksızın öğrencinin bir yarıyılda kaydolabileceği derslerin azami kredi miktarı, o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3'ten fazlasını geçemez.

Türk Dili-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II dersleri örgün ve uzaktan eğitim (HUZEM)  olmak üzere iki türde açılmıştır. Belirtilen dersleri uzaktan eğitim ile almak isteyen öğrencilerimizin her bir ders için 25,00 TL ücret ödemeleri gerekmektedir. Örgün eğitimi seçen öğrencilerimiz bu dersler için herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim