AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Erol Kavuncu “Türkiye 24 Haziran 2018’de 27. Dönem genel seçimi için sandık başına gidecek. Demokratik ortamda yapılan her seçim ülkemizin geleceği açısından elbette ki çok önemlidir ancak, 24 Haziran 2018 yapılacak olan seçim, 2023 hedefleri,2053 hedefleri, 2073 vizyonu açısından tarihi bir öneme sahiptir. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Prangalarından kurtulan ülkemiz, tarihinde olduğu gibi, yeniden bölgesinde bir güven ve istikrar unsuru olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor.

Bende kendi kültür ve medeniyet kökeninden beslenen Çorumlu bir kardeşiniz olarak ülkeme, gönül coğrafyamıza dair heyecanım hayallerim, hedefimiz ve projelerimiz var. Önümüzdeki dönemde, bu tarihi misyonu üstlenecek olan kadrolarla birlikte omuz omuza görev yapmak için memuriyet görevimden ayrıldım. Ben Çorum’da doğdum, Çorum’da büyüdüm, bu toprakların ekmeğini yedim. Bundan sonra da içerisinde şeref duyarak yaşamaya devam edeceğim bu toprakların insanlarına karşı, maddi ve manevi yükümlülüklerim olduğunu biliyorum. Ben sizin içinizden birisi olarak Çorum’u karış karış biliyorum. Siyaset yolculuğuna ilk adımı attığımız bugün, Rabbimden nizalım; Allah utandırmasın, kararımızı hayırlara vesile kılsın. Bize düşen sebebine tevessül ekmek ve çalışmaktır, taktir ise Yüce Allah’ındır. Onun takdirinin ise başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

Erol Kavuncu, daha sonra başvuru dilekçesini İl Başkan Vekili ve SKM Başkanı Eyüp Arslan’a teslim etti. Başvuru töreninde kavuncunun yakınları da katıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim