Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) binasında toplam 20 saat olarak düzenlenen eğitime Sosyal Bilimler MYO ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden toplam 45 öğrenci katıldı. Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldırım’ın verdiği eğitim sonunda yapılan sınav sonucunda başarılı olan 24 öğrenci sertifika alırken, 16 öğrenci ise katılım belgesi almaya hak kazandı.
Rektörlük Konferans Salonu’ndaki törene Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Eğitim ve İdari İşler Müdür Yardımcısı Halis Çelenk, İskilip MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldırım ve HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı'nın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Törende konuşan Rektör Alkan, Katılım bankacılığına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak tüm dünyada 2003 yılında 200 milyon dolar, 2014 yılında 2 trilyon dolarlık hacme sahip olan faizsiz finans sektörünün önümüzdeki yıllarda 3.4 trilyon dolarlık bir hacme ulaşmasının beklendiğini ifade etti. “Katılım Bankacılığı alanında eğitim alarak bu sertifikaları almanız çok önemli bir adım” diyerek öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Alkan, eğitimi tamamlayan öğrencileri kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Halis Çelenk ise Türkiye'de katılım bankacılığı alanında açıklamalarda bulunarak şuanda bu sektörde 6 bankanın faaliyetlerini sürdürdüğünü ve ülke ekonomisinde katılım bankacılığı için önemli bir potansiyelin mevcut olduğunu belirtti. Türkiye’de faizsiz bankacılık alanına olan ilgilin her geçen gün arttığını da belirten Çelenk, öğrencilere başarılar diledi. Program, eğitime katılan öğrencilere belgelerinin verilmesi ile sona erdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim