Uğurludağ Devlet Hastanesi’nden Dr. Meftun Orhan Demirbaş ve Ebe Hemşire Songül Türkmen miniklere doktor ve hemşirelik mesleğini tanıtarak Kızılay’ın önemini anlattı.

Sosyal sorumluluk ve değerler eğitimi kapsamında farklı etkinliklere yer verdiklerini belirten Okul Müdürü Leyla Külcü, “Öğrencilere Kızılay'ın deprem, yangın, savaş, sel gibi doğal afetlerde hasta ve yaralılara yardım eden bir kuruluş olduğunu, evi olmayan insanlara ise çadır yemek kıyafet vs. dağıttığını öğretmiş olduk” dedi.

Öğrencilere derslerin yanında sosyal sorumlulukla da ilgili eğitim vermeye çalıştıklarını belirten Külcü, “Çocuklarımıza küçük yaşta yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği gibi duyguları aşılayarak ileride topluma faydalı birer birey olmalarını amaçlıyoruz. Bu bilinçle öğrencilerimizin Kızılay'ın yaptığı çalışmaları öğrenmeleri ve şimdiden önemsemeleri için böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah bundan sonrada böyle uygulamalı eğitimlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Okul Müdürü Külcü, Kızılay’ın tanıtımı yanında öğrencilere toplumda her kişinin farklı rol ve görevleri olduğunu, ayrıca mesleklerin gerektirdiği kıyafet ve materyalleri yakından tanımak amacına da hitap eden bir etkinlik yapıldığını belirterek, Dr. Demirbaş ve Hemşire Türkmen ile birlikte etkinliğin hazırlanması ile sunulmasında aktif rol alan öğretmenlere teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim