Çorum’da doğa sporlarına ilgi artarak devam ediyor.
Sosyal medya üzerinden “Gezengiller” adı altında bir araya gelerek bahar ve yaz aylarında çeşitli yürüyüş ve kamplar düzenleyen Çorumlu doğa gönüllüleri de, 15 kişilik bir grup halinde bu kez Kösedağ’ın zirvesine çıktılar.
Soğuk hava, kar ve tipiye rağmen kış yürüyüşü için gerekli ekipmanları ile birlikte sisli bir havada Çatak Tabiat Parkı’ndan yürüyüşe başlayan gönüllüler, Kösedağ’ın zirvesinde bulunan Verici Merkezi’ne kadar çıktılar. Çorum Ovası’nı ve Çorum şehrini kaplayan bulutların üstünde, dağ zirvesinde karşılaşılan güneşli hava, yürüyüşe katılanları adeta mest ederken, karlı çam ağaçlarının görüntüleri de görülmeye değerdi.
Kösedağ zirvesinde, yürüyüş ekibinden bazılarının, üzerlerini çıkartarak kar banyosu yapmaları ve kar üzerinde kısa süreliğine de olsa güreş tutmaları renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinliğe katılanlardan bazıları, “kısa bir süre için vücuda soğuk şok verilmesinin insanın soğuklara karşı direncini artırdığını” iddia ederlerken, bunu, kızgın demirin soğuk suya batırılmasıyla yapılan bir nevi “çelikleme”ye benzettiler.
Aynı gün İskilip’te İSDAK tarafından da bir doğa yürüyüşünün gerçekleştirilmiş olması, Çorum’da doğa sporlarına ilginin arttığını gösteren sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Doğa sporlarının insanlar üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çeken gönüllüler, sağlık durumu elveren herkesin bu tür etkinliklere katılması gerektiğini söylediler.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim