Kariyer Günleri Programı kapsamında firma stantları, iş-staj mülakatları, prova mülakatlar, Uygulamalı CV Hazırlama ve İş Arama Teknikleri eğitimleri, kariyer söyleşileri, konferans ve panel gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilirken Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde de iki gün sürecek olan kariyer günleri etkinliğinin ilki gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Vekili Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, İŞ KUR İl Müdürü Ali Şahan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür,SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan herkesin en büyük kaygılarından birinin gelecek olduğunu belirterek günümüzde okul sıralarından alınan bilginin yeterli olmadığını mesleğin sürekli geliştiğini, yeni bilgi ve teknolojilerin eklendiğini ifade etti. Mesleğin profesyonel olarak icra edilebilmesi için sürekli tatbik edilmesi ve tecrübe kazanılması gerektiğini anlatan Şahan, kariyerin sonu olmayan bir gelişme olduğunu anlattı.

Hitit Üniversitesi’nde Eylül ayından itibaren 3+1 ve 2020 yılından itibaren de 7+1 eğitim modeline geçileceğini belirten Ali Şahan, eğitimin son döneminin bir işyerinde meslek üzerine çalışılarak tamamlanacağını dile getirdi.

Türkiye İş Kurumu tarafından üniversite muzunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özellikte elemanlar istihdam etmek amacıyla “İşe ilk adım projesi” nin hayata geçirildiğini söyleyen Şahan, bu proje sayesinde mezun olduktan 2 yıl içinde 6 aylık işbaşı eğitim programından faydalanılarak mesleki denetim ve tecrübe kazanılmasının sağlanacağını belirtti. Sektör kısıtlaması olmadan programa katılan kişilere 6 ay boyunca 77.70 TL harçlık verileceğini söyleyen Şahan, ilk 6 aylık istihdam aşamasında asgari ücretin netinin %50’sinin takip eden 1 yıl boyunca istihdama devam edilmesi durumunda asgari ücretin netinin %25’i tutarında ücretin kurum tarafından karşılanacağını söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim