Hitit Üniversitesi Senato Toplantısı Kargı’da gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ile Senato Üyeleri, Kargı’da ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti.
Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ile görüşen heyet adına konuşan Rektör Alkan, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeni Türkiye, yeni yönetim anlayışıyla günümüz çağının gereksinimleri doğrultusunda üniversitenin tüm paydaşlarla işbirliği içinde katma değeri yüksek çalışmalar yapacağına inandığını söyleyen Alkan, ilçelerin pek çok alanda gelişimine katkı sağlayama devam edeceklerini de bildirdi.
Üniversitenin başarılı çalışmaları ve gelişmelerini yakından takip ettiklerini ve Kargı’nın gelişimi açısından akademik desteğin önemine inandığını söyleyen Kaymakam Erdoğan ise heyet adına Alkan’a hediye sundu.
Alkan ve beraberindeki heyet daha sonra ise Kargı Belediyesi’ne geçti. Burada Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in evsahipliğinde Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Burada yapılan toplantıda Kargı’nın turizm, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimi açısından üniversitenin akademik anlamda her türlü desteğe açık olduğunu söyleyen Rektör Alkan, aynı zamanda sporcu kamplarının Kargı’da kurulması için çalışmaların yapılmasının gerektiğini, tüm ilçelere olduğu gibi Kargı’ya da desteğe hazır olduklarını açıkladı.
Rektör Alkan ayrıca üniversitenin şehirle bütünleşerek yaptığı çalışmalarla bulunduğu bölgeye yarar sağlama inancıyla hareket ettiğini vurgulayarak başarılı çalışmalarından ötürü Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’i tebrik etti.
Üniversitenin son yıllardaki gelişimini yakından takip ettiğini ve gurur duyduğunu anlatan Başkan Şen ize kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek Rektör Alkan’a, ilçeyi anlatan bir tablo hediye etti. Şen ayrıca 21-25 Ekim’de yapılacak asırlık geleneksel Kargı Panayırı’na senato üyelerini davet etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim