Pahalı bir coğrafyada ikamet edildiğini ve işin zor olduğunu söyleyen Uslu, Türkiye üzerine hesaplar, hevesler bulunduğunu, hal böyle olunca da rahat olma şansının bulunmadığını kaydetti. “Bizim için esas olan adalet için ayakta kalmaktır. Bu dünyada insanlığın vicdanının sesi olmak zorundayız” diyen Uslu, konuşmasında Amerika'yı gözde büyütmeye gerek olmadığını, Amerika’nın Vietnam ile baş edemediğini, Rusya’nın da Afganistan ile baş edemediğini anlatarak, “Bu ülkeleri gözünde büyütenler, o ülkelerin hayranlarıdır. Oysa bizim geçmişteki medeniyetimiz daha büyük imparatorluklar kurmuştur” şeklinde konuştu.
Tüm partilerin sen ben kavgasını bırakarak ülke için çalışması gerektiğini belirten Uslu, seçimlerden daha ziyade ortaya konan eserin, verilen hizmetin anlamlı olduğunu vurguladı.
"Suriye'de ateşkes anlaşması sağlandı. Bu anlaşma Amerika ile Rusya arasında yapıldı. Peki savaşan onlar mı? Değil. Ama neden onlar ateşkes anlaşması yapıyor? Çünkü onlar terör örgütlerini maşa olarak kullanıyorlar. Oradaki bütün terör örgütleri, birer taşerondan ibaret. Kendilerine verilen emirleri yerine getiriyorlar. Kaderimizde varsa şehit olmak, seve seve şehit oluruz. Türkiye her yönüyle doğru yoldadır. Bunlar birilerini rahatsız etti ve sonuçta 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirdiler. Allah'ın işine bakın ki, gece saat 3'te yapsalar kimsenin haberi olmayacaktı. Şükürler olsun ki akşam yaptılar ve millet gereken cevabı verdi. Bize bu süreçte düşen görev 2 tanedir. Birincisi bu kardeşliği sürdürmek, ikincisi ise bu reformcu yanımızı devam ettirmektir. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı'nı halk mı, meclis mi seçsin diyorduk. Biz de madem bu iş böyle tartışmalara sebebiyet veriyor, bir sefer yapalım ve tam yapalım dedik. Bu reformcu yanımızla yaptığımız ilk iş Cumhurbaşkanı'nı halka seçtirmek oldu” dedi.
Konuşmasında 15 Temmuz tarihinde Çorum’un bir destan yazdığını belirten Salim Uslu, Çorum’un; Alevi, Sünni kavgası çıkartılmak suretiyle insanların birbirine kırdırılmak istenmesine izin vermediğini vurguladı. Tanka ve tüfeğe karşı Çorumluların cesurca ülkesini koruduğunu anlatan Uslu, amaçlarının yeni Türkiye’yi kurmak olduğunu söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim