Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Cumartesi akşamı yapılacak etkinlikte sanata katkılarından ötürü Çorumlu 4 isimle birlikte Alper Bilan’ın başkanlığında Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Vakıf 19’a da “Onur Ödülü” verilecek.

Ressam Bünyamin Balamir, Yazar Muzaffer Gündoğar ve Türk Halk Müziği sanatçısı Nazlı Öksüz’ün yanı sıra İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, gecede ödül alacak Çorumlu isimler olacaklar.

ÇORUM HABER’in eski mensuplarından, şair ve yorumcu hemşehrimiz Yusuf Ziya Leblebici’nin 8 yıl önce “şiir ve müzik grubu” olarak hayata geçirdiği Kardelen Sanat Derneği’nin geleneksel “Yaşayan Değerlerimiz” programı, Cumartesi akşamı Ankara’da gerçekleştirilecek.

Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan ve “Yaşayan Değerlerimiz” olarak sanata katkı sunan isimlere ödüllerinin takdim edileceği program, her zamanki gibi şiir ve müzik şölenine dönüşecek.

Sanatının yanı sıra özel yaşamlarıyla da topluma örnek olan isimleri halkla buluşturan Kardelen Sanat Derneği, 55. kez düzenleyeceği programında özellikle “Ferhunde Hanımlar”, “İkinci Bahar” ve “Yaprak Dökümü” dizileriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan ünlü oyuncu Güven Hokna ile halk müziğimizin başarılı temsilcileri Gülşen Kutlu ve İhsan Öztürk’e “Yaşayan Değerlerimiz Onur Ödülü” verecek.

55. Yaşayan Değerlerimiz programında memleketi Çorum’a pozitif ayrım yaptıklarını belirten Kardelen Sanat Derneği Başkanı Yusuf Ziya Leblebici; Çorumlu üç sanatçı, bir bürokrat ve bir vakfa ödül vereceklerini söyledi.

Ressam Bünyamin Balamir, Yazar Muzaffer Gündoğar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nazlı Öksüz’ün yanı sıra İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, “Onur Ödülü” alacak Çorumlu isimler olurken, Ankara’da faaliyetlerini sürdüren ve başkanlığını Alper Bilan’ın yürüttüğü Vakıf 19’a da sanata katkılarından ötürü “Onur Ödülü” verilecek.

Kardelen’in 55. Yaşayan Değerlerimiz programında ayrıca Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ressam Şekip Oğuz, Yazar Ali Karadeniz, Heykeltıraş Aysun Altunöz, Türk Halk Müziği Sanatçısı Emine Koç, Bağlama Sanatçısı İsmail Işık, Yazar Naşide Gökbudak, Nürnberg Engelliler Derneği Başkanı İlknur Alkan Reiche ile Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü’ne de sanata katkılarından dolayı birer “Onur Ödülü” verilecek.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Cumartesi akşamı, saat 18:00’deki kokteylle başlayacak olan etkinlik, ücretsiz olacak. Ödül gecesinde ayrıca Kardelen Grubu üyelerinden Yusuf Ziya Leblebici, Yağmur Yalçın ve Sefer Kocakaya da şiir ve türkü yorumlarıyla sahne alacaklar.

Kardelen Sanat Derneği Kurucusu Yusuf Ziya Leblebici, “Yaşayan Değerlerimiz” programına izleyici olarak katılacak konuklardan okunmuş birer kitap istediklerini belirterek, “giriş” için kullanılacak bu kitapların Anadolu’daki köy okullarına bağışlanacağını hatırlattı.ü

“Yaşayan Değerlerimiz” ödülünü sonuna kadar hak eden Türk tiyatrosunun duayen ismi Güven Hokna, Cumartesi akşamı “Onur Ödülü” verilecek Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan’la…

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan ve Çorumlu heykeltıraş ve seramik sanatçısı Hüsna Dişbudak, sevilen sanatçı Güven Hokna’ya bir Hitit figürü hediye ettiler.

Türkülerin sevilen kadın seslerinden TRT Sanatçısı Gülşen Kutlu

Türk Halk Müziği’nin yetkin isimlerinden İhsan Öztürk

Kardelen’in Ekim 2017’de düzenlenen “50. Yaşayan Değerlerimiz” programında, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar (Ortada), İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, hemşehrimiz Salim Çoruk (Sağda) ve Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır… Fethi Yaşar ve Salim Çoruk, Cumartesi akşamı düzenlenecek gecede, sanata katkılarından ötürü “Onur Ödülü” alacaklar.

Çorumlu THM Sanatçısı Nazlı Öksüz

Çorumlu Ressam Bünyamin Balamir

İlk kitabını 65 yaşında çıkararak yazarlığa adım atan Naşide Gökbudak

Yusuf Ziya Leblebici (Sağ başta), Kardelen’in 55. Yaşayan Değerlerimiz programında ödül alacak olan (Sağdan itibaren) Heykeltıraş Aysun Altunöz, Ressam Şekip Oğuz, Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan ve Ressam Bünyamin Balamir’le geçtiğimiz günlerde bir buluşma gerçekleştirmişti. Vakıf 19’da gerçekleşen bu buluşmada Çorumlu heykeltıraş ve seramik sanatçısı Hüsna Dişbudak (Sol başta) ile kardeşi, ressam ve seramik sanatçısı Güler Dişbudak da hazır bulunmuşlardı.

Yağmur Yalçın

Ressam Şekip Oğuz

Yazar Ali Karadeniz

Çorum’un usta kalemlerinden Muzaffer Gündoğar

Sefer Kocakaya

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim