Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün karla mücadele çalışmaları devam ederken, vatandaşlar da “0 364 222 1 222” Kar Mücadele Hattı'nı kullanmaya başladı. Kar Mücadele Hattı’na gelen ihbarlarla 3 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Bunlardan ilki gece saat 23.00 da Merkez Eymir Köyü civarında yolda kalan TEDAŞ ekipleri oldu. Olay yerine hızlı bir şekilde hareket eden İl Özel İdaresi ekipleri yolları temizleyerek TEDAŞ ekiplerini kurtardı.

İkinci kurtarma operasyonunda, yol şartlarından dolayı yoldan çıkıp kara saplanan Merkez Gemet Köyü İmamının aracı kurtarıldı. Olay yerine gelen ekipler Merkez Gemet Köyü İmamının aracını olduğu yerden çıkartarak güvenli bir şekilde köye ulaşımını sağladılar.

Öte yandan karın yolları kapatmasından dolayı yolda kalan Merkez Çatak Köyü grup yolunda kara saplanan Kızılpınar Köyü Okul Servis Aracı kurtarıldı. Olay yerine hızlı bir şekilde gelen İl Özel İdaresi ekipleri okul servis aracını bulunduğu yerden çıkartarak güvenli bir şekilde yola devam etmesini sağladılar.

Kapanan köy yolu kalmaması için ve mağdur olan vatandaşların yardımına ivedi şekilde koşabilmek için İl Özel İdaresi destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri 24 saat görevinin başında bulunuyor.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim