Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü’ne denk gelen açılışta çalınan müzik de günün anlamına uygun türkü ve marşlardan oluştu.
3 otomotiv markasının bayiliğini yapan Karataşlar Otomotiv’in Ankara Yolu üzerindeki FİAT Bölge Bayii’nin açılışına Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çelik, Çorum eski Milletvekili A. Adnan Türkoğlu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yalçın Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Çorum Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, sanayici ve işadamları ile çok sayıda seçkin bir davetli topluluğu katıldı.
Tofaş çatısı altında temsil edilen, satış ve servis ağı yaygınlığı ile Türkiye’nin ilk üç markası arasında yer alan, Çorum ile birlikte Amasya ili ve Merzifon İlçesi’nde de Karataş Group bünyesinde hizmet verecek olan FİAT Bölge Bayii’nin açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını yapan Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karataş, FİAT’ı da bünyelerine katmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Bölgemizde FIAT’ı en iyi şekilde temsil ederek % 100 müşteri memnuniyeti hedefliyoruz” diye konuştu.
40 yıldan bu yana otomotiv sektöründe faaliyetlerini sürdüren Karataş Grup tarafından kurulan Karataş Otomotiv’in ikinci kuşak yöneticisi olan Erol Karadaş konuşmasında “Karataş ailesi olarak kuruluşumuzdan bugüne, kendi alanlarında uzman, eğitimli ve güler yüzlü bir kadro kurabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz pazardaki büyük FİAT markasının bayrağını bölgemizde en iyi şekilde dalgalandırmak olacaktır. Satış ve satış sonrası olarak Fiat’ın tüm hizmetleri, yetkili satıcılığımızda, en doğru şekilde verilecek, yüzde yüz müşteri memnuniyeti hedeflenecektir. Çorum haricinde Amasya ve Merzifon’daki showroomlarında toplamda 7 bin m2 kapalı alanda satış, servis yedek parça ve ikinci el hizmeti vereceğiz” dedi.
FIAT Ceo’su Cengiz Eroldu ise yeni yatırımın hayırlı olması dileğinde bulunarak bölgede zaten bir marka olan Karataş Otomotiv’in markalarına değer katacağını dile getirdi. Milletvekili Ceylan ve Vali Ahmet Kara’nın konuşmaları ile devam eden açılışta daha sonra dua yapılarak kurdela kesildi.
Açılış sonrasında baba Hüseyin Karadaş, oğulları Erol ve Tuncay Karadaş protokol üyelerine plazayı gezdirerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Açılış töreni ikramlarla son buldu.











(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim