Hayrettin Karaman, tepki çeken yazısında “Sigara içen başörtülüler sanki! Ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var’ diyor” demişti. Bu cümlenin içerdiği ima, kısa sürede çeşitli sitelerde ve sosyal medyada tartışılmaya başlanmış, bazı köşe yazarları Hayrettin Karaman'ı sert şekilde kınamıştı.

Karaman dünkü yazdığı yazıda ise helallik istedi ve “Bu cümlenin aklımdan asla geçmeyen bir manaya (iffet gevşekliği manasına) çekildiğini yakınlarım bana söyleyince hem çok hayret ettim hem de çok üzüldüm. Üzüldüm çünkü istemeden birçok kimseyi üzmüşüm, onlardan helallik diliyorum” sözleriyle eleştirilere karşılık verdi.

“Dil ve mantığın sözlerinin öyle bir manaya çekilmesine engel olduğu”nu iddia eden Karaman, hatta asıl maksatın yazının asıl amacını gölgelemek olduğunu da savundu.

Karaman, yazısının gerekçesini ise şöyle açıkladı: “İfadeye dikkat edelim: ‘Farklı olanlara şunu diyor’ demişim; farklı olanlar ‘iffeti gevşek olanlar’ mı ki, onlarla paylaşılacak şey de bu olsun!!! ‘Benden ümidinizi kesmeyin’ ifadesinin manası da şudur: Bir genç bayan, bir öğrenci, bir resmi görevli başını örterse halkımızı değerlerimizden koparmak ve Batılı manada modernleştirmek için çırpınanlar çok üzülüyorlar, ikna odaları açıyorlar… Maksadım örtünmeye uymayan davranışlarla onlara ümit vermemektir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim