Çorum Belediyesi tarafından Kale Mahallesi Şeyheyüp Sokak üzerinde bulunan ve geçmişte karakol binası olarak kullanılması nedeniyle Karakol Konağı olarak adlandırılan Sarı Levhalı bina restore edilecek.

Velipaşa Konağı yanında bulunan binanın istimlak sorununun çözen ve geçen yıl 1 milyon lira ödeme yapılan ayrıca proje hazırlanarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan Karakol Konağı’nın ihalesi dün Destek Hizmetleri Müdürü Leyla Sayın yönetimindeki komisyon huzurunda yapıldı.

Restorasyon için gerekli izinleri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası kapsamında Ankara 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan alınan yaklaşık maliyeti 1 milyon 362 bin 383 TL olarak belirlenen binanın ihalesine Nas İnşaat, Doğuş 2000 İnşaat, EM-AR İnşaat, Emre İnşaat ve Çağım İnşaat firmaları katılarak teklif sundu.

Firmaların belgelerinin ve zarflarının incelenmesinden sonra Nas ve Emre İnşaat’ın belge eksikliği nedeniyle teklifleri geçerli sayılmadı. EM-AR İnşaat 1 milyon 45 bin TL ile en az teklifi sunarken, Çağım İnşaat 1 milyon 99 bin, Doğuş 2000 İnşaat ise 1 milyon 120 bin 401 TL’lik teklifte bulundu.

Komisyon Başkanı Sayın iki katlı karakol binası yanında çevre düzenlemesi, bahçe duvarları, altyapı ve kanalizasyon işini de içeren ihalede firmaların belgelerinin incelendikten sonra sonucun resmi yazıyla bildirileceğini dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim