UNESCO Kültürel Diplomasi Kürsüsü Başkanı ve Garbiyat Batı Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Naciye Selin Şenocak, Ordu’da Karadeniz Medeniyetleri Kültür Müzesi kurmak istediğini belirterek, “Karadeniz Medeniyetleri Kültür Müzesi olarak tarihi Taşbaşı Kilisesi’ni ya da Yason Kilisesi’ni düşünüyoruz” dedi.
Ordu Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret eden Şenocak, Batı ve Doğu medeniyetlerinin etkileşimleri üzerine araştırma uygulama yapma imkanı sağlamak, medeniyetler çatışmasını engellemek, medeniyetler arası işbirliği sağlamak amacıyla Batı’da ve dünyada oluşturulmak istenen kültürler ve dinler arası çatışma zemininde, kültürler ve dinler arası ittifak, ortak kültürel değerlerin oluşturulması, sürdürülebilir barış süreci konuları üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Bu amaçla Ordu’da Karadeniz Medeniyetleri Kültür Müzesi kurmak istediğini belirten Dr. Şenocak, “Karadeniz’de bir müze çalışması yok. Mitolojik zamandan günümüze kadar tarihin anlatılacağı müzede Karadeniz’e yakın çevre ülkelerin de içinde olduğu bir çalışma yapacağız. Karadeniz Medeniyetleri Kültür Müzesi olarak tarihi Taşbaşı Kilisesi’ni ya da Yason Kilisesi’ni düşünüyoruz. Amacımız, insanlar, kültürler birbirleriyle kaynaşsın, ortak paydada buluşsun, birbirlerini tanısın, yadsımasın. Kültürler arası hoşgörüyü ortaya çıkarmak” diye konuştu.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ordulu olarak burada yapacağınız çalışma bizleri mutlu etti. Karadeniz Medeniyetleri Kültür Müzesi kurma konusundaki çalışmalarınıza Valilik olarak destek vermeye hazırız” diyerek, teşekkür etti.
(İHA)

Editör: TE Bilisim