İl Genel Meclisi Toplantısında konuşmasına izin verilmeyen Karaca, toplantı salonu dışında yaptığı açıklamada kentleşmenin belediyenin çalışması ile olduğunu kurumların da belediyeye yardımcı olduğunu söyledi. Belediyenin çalışmalarına İl Genel Meclisi olarak destek verilmesi gerektiğini belirten Karaca, teklifin gelmesinin ardından komisyon üyelerinin toplanmadan komisyon başkanının özel idareye red yönünde rapor hazırlattığını iddia etti.
Bunun haber alınması üzerine komisyon üyeleri ile birlikte bir araya geldiklerini ve yerinde inceleme yapıldığını söyleyen Nurettin Karaca, Ünal Cevizci, Süleyman Şener, Abdurrahman Karagöz ve kendisinin arsanın verilmesi yönünde karar aldığını rapora da 3 oya karşılık 4 oyla olumlu yanıt verildiğini dile getirdi.
Karaca “Ne hikmetse meclis toplantısındaki tavırlarından da görüldü Belediye Başkanı ile İl Genel Başkanımız bir iddialaşmaya girdi. Komisyonda karar verdik ancak istenilen gibi karar çıkmadığı için yazdırılmadı. En son olarak kendilerine o maddeyi buldular. Komisyon raporu hazırlandı çoğunluk kararı da alındı ancak istenilen karar çıkmadığı için kendi direktifleri doğrultusunda karar almak istiyor. Komisyon raporu okunulmuyor. Baskı ile söz verdirmeyerek madde geçirilmek istendi. Açıklama yapılması gerekir ancak toplantıdan atmakla tehdit ediliyoruz. İl Genel Meclisi kişisel husumetlerle yönetilemez. Bu AK Parti ilkelerine de aykırıdır. Ben meclis üyesiyim neden çekiniliyor neden söz verilmiyor. Bu duruma gerek yoktu üzüntü duydum” dedi.


AK Parti İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nurettin Karaca.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim